Foto:Paco Sanchez
Placeholder image

ACTIVITATS


Sessió de networking sobre Sistemes d’Informació Geogràfica

En els darrers anys s’ha vingut consolidant la tendència d'organitzar una jornada a la tardor, en relació amb els aspectes més lligats amb l’empresa i l’emprenedoria, i és en aquest sentit que l’any passat es va celebrar una sessió de networking sobre mobilitat i transport, que va generar força interès i una notable dinàmica d’intercanvi i debat.

Aquest any, per tal de donar continuïtat a la línia de treball engegada, i amb l'esperit de repetir l'experiència de l'any passat amb un altre àmbit de treball, es vol organitzar una nova sessió de networking, aquest cop enfocada al món dels SIG.

La sessió durà el títol de "Les oportunitats professionals de la geografia en el camp dels SIG i la geoinformació " i tindrà lloc el dijous 20 d’octubre, al Centre Cívic Convent de Sant Agustí de Barcelona, c/ Comerç, 36, en horari de 18:30 h. a 20:30 h.

Com ja va succeir l’any passat, l'activitat tindrà dues parts diferenciades. Una primera part on es realitzaran tres ponències marc, per part de diferents geògrafs especialitzats en el sector, per tal de conèixer la seva visió sobre l'estat actual en el camp dels SIG, i el posicionament dels professionals de la geografia i les perspectives de futur en aquest sentit. Aquestes ponències aniran a càrrec de Lluís Vicens (Tècnic analista SIG del SIGTE-UdG, coordinador de les Jornades de SIG Lliure i professor del Màster UNIGIS), Marc Torres (Geo-tecnòleg a l’ICGC) i Sergi Gumà (Consultor sènior a Tecnogeo).

La segona part de l'acte es planteja com un espai pròpiament de networking entre els professionals de la geografia que hi assisteixin, per tal que puguin intercanviar experiències, projectes personals, reflexions, etc. i per a què es pugui generar un debat enriquidor entre tots els assistents.

Esperem que aquesta nova iniciativa del Col·legi i l'AGPC sigui d'interès. L'experiència reeixida de l'any passat, i la bona acollida que va tenir l'activitat, donen peu a repetir l’experiència enguany amb el sector dels SIG, per tal de seguir amb la necessària tasca de suport als geògrafs, que contribueixi a enfortir i orientar la seva pràctica professional.

Podeu seguir-nos al twitter amb el hashtag #networkingsig

Inscripcions

Termini d’inscripcions fins el 18 d’octubre

Taller: Simulació de l’entrevista de feina

Amb aquest taller pràctic i gratuït simularàs una entrevista de feina a través de tres rols diferents: observador, entrevistador i entrevistat.

Dimecres 28 setembre 2016 de 12 a 14 h a la seu del Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya (COAMB). C/ Muntaner, 81, 6è 1a. Barcelona. 20 places disponibles.

El taller és gratuït i està organitzat conjuntament pel Col·legi d'Ambientòlegs, Col·legi de Geòlegs, Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya, Col·legi de Biòlegs, i Barcelona Activa. Aquest taller és el primer de tot un cicle de tallers per a la recerca de feina que us proposarem al llarg dels propers mesos

Inscripcions aquí

Fulletó informatiu aquí.

Tenen prioritat d'inscripció els membres dels col·legis organitzadors.

El Col·legi de Geògrafs signa les dues declaracions a favor de l’estació de la Sagrera.

El 6 de juliol el Col·legi de Geògrafs a Catalunya es va adherir a “Declaració dels col·legis professionals amb relació a l’estació de la Sagrera” i a la “Declaració dels col·legis professionals sobre la licitació dels projecte de la Sagrera”.

Les dues declaracions van ser promogudes per quatre col·legis professionals (Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Col3legi d’Economistes de Catalunya, Col·legi d’Enginyers de Camins Canals i Ports i Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya) i posteriorment s’hi ha adherit el Col·legi de Geògrafs (DCGC) i altres organitzacions de professionals vinculades al territori. En l’acte de presentació i signatura de les declaracions del 6 de juliol, celebrat a la seu del Col·legi d’Economistes es van presentar i formalitzar les signatures i Jordi Julià, president de Transfer Enginyeria i autor del llibre Sagrera i la xarxa ferroviària de Barcelona, va impartir la conferència “Rescatem el projecte de Sagrera”.

Llegir-ne més

Acte de signatura del Manifest de la Sagrera

El proper 6 de juliol tindrà lloc la signatura del Manifest de la Sagrera al qual el Col·legi de Geògrafs s'ha adherit.

Al desembre de 2015 i al febrer de 2016, els degans dels collegis professionals d'Arquitectes, d'Economistes, d'Enginyers de Camins i d'Enginyers Industrials de Catalunya van signar sengles manifestos en relació a la situació de les obres de la Sagrera.

Al mes d'abril, impulsat pels col·legis esmentats, diverses entitats i col·legis professionals ens vàrem adherir a la Declaració dels col·legis professionals en relació a les obres de La Sagrera. Aquesta adhesió s'emmarca en la voluntat d'enfortiment de la veu de la societat civil, en un tema de màxima transcendència per Barcelona i pel país.

El proper dimecres 6 de juliol, tindrà lloc l'acte de signatura del manifest. L'acte tindrà lloc a l'auditori del Col·legi d'Economistes, i posteriorment, a les 12:30 hores tindrà lloc la conferència "Rescatem el projecte de Sagrera" a càrrec de Jordi Julià, enginyer de Camins, Canals i Ports, director de Transfer Enginyeria, SA i autor del llibre "Sagrera i la xarxa ferroviària de Barcelona".

Auditori del Col·legi d'Economistes de Catalunya (Plaça Gal·la Placídia, 32)

Cens d’empreses relacionades amb l’exercici professional de la geografia PDF

Els cens va dirigit tant a les empreses com als geògrafs professionals.

Des de fa temps, des del Col·legi i l’AGPC s’ha tingut la voluntat d’elaborar un cens d’empreses relacionades amb la pràctica professional de la geografia, ja que aquesta era una de les qüestions més demandades per part dels col·legiats i associats, en les consultes que habitualment s’atenen des de les nostres entitats.

És per això que, quan es va signar el primer conveni de pràctiques (en aquell cas amb la UAB), per tal d’acollir a un estudiant de pràctiques, es va decidir de fer avançar el projecte, aprofitant la dedicació intensiva durant un temps determinat que suposaria l'estada de pràctiques. Posteriorment, amb l’estada de dos estudiants més (en aquest cas de la UB), s’ha continuat treballant en els cens. Finalment, s’ha elaborat un document, que s’ha penjat a l’apartat de documentació del web, que és el resultat d’aquest seguit de treballs i que conté tant l’explicació de la metodologia emprada (que ha combinat la recerca mitjançant internet amb el contacte telefònic amb les empreses), com l’exposició dels resultats obtinguts (amb l’anàlisi del conjunt d’empreses segons la tipologia de serveis, segons la localització, etc.) com, finalment, el llistat de les empreses que formen part del cens. La recerca ha estat exhaustiva, i s’han inventariat més d’un centenar d’empreses relacionades amb la pràctica professional de la geografia d’arreu de Catalunya, tot i que això no exclou que en puguin existir d’altres, que no s’hagin arribat a detectar. És per aquesta raó, i pel fet que el teixit empresarial demostra ser força volàtil –i més en un moment com l’actual–, que es preveu l’actualització periòdica del llistat d’empreses que conformen el cens.

La utilitat d’aquest cens és doble, i va dirigit tant a les empreses com als geògrafs professionals. Per una banda, els col·legiats/associats poden disposar d’un llistat d’empreses a les quals es poden adreçar quan busquin feina. Per altra banda, els col·legiats/associats poden disposar d’una relació d’empreses relacionades amb la pràctica professional de la geografia a les quals es poden dirigir quan necessitin contractar a un proveïdor, tant des de l’àmbit públic com des de l’àmbit privat.

Podeu accedir al cens un cop identificats a la part privada de la web del Col·legi, concretament a l’apartat de Serveis>Documentació>Informes i assessorament.

Celebració de les assemblees anuals de la DCGC i de l'AGPC

El proper 27 de maig de 2016 a la seu del Col·legi i l'AGPC (c/ Muntaner, 81, 6è 1a, Barcelona).

Esperem comptar amb la vostra assistència.

L'assemblea de l'AGPC està convocada a les 17.45h en primera convocatòria i a les 18.00h en segona convocatòria.

L'assemblea del Col·legi de Geògrafs està convocada a les 18.45h en primera convocatòria i a les 19.00h en segona convocatòria.

Enguany el lloc de celebració de les assemblees serà la seu del Col·legi de Geògrafs i l'AGPC, al carrer Muntaner, 81, 6è 1a de Barcelona.

El mateix vespre està previst un sopar conjunt per als membres de l'Associació i/o del Col·legi. La trobada tindrà lloc al restaurant "Semproniana" (c/ Rosselló, 148 de Barcelona). El cost del sopar, parcialment subvencionat per l'AGPC i la DCGC, serà de 20€ per als associats i/o col·legiats i de 25€ per als acompanyants. En cas de voler-hi assistir, envieu si us plau un correu electrònic abans del dia 24 de maig, a gaudeamus@geografs.org.

Esperem comptar amb la vostra presència per tal de tenir nous estímuls per continuar treballant en la consolidació, la defensa i la promoció de la geografia com a professió.

Cordialment, Juntes directives de la DCGC i de l'AGPC.

Acte de lliurament de la segona edició del Premi Jordi Amorós

El premi reconeix el millor treball de fi de grau en Geografia de Catalunya i està dedicat a Jordi Amorós, qui fou un geògraf entusiasta que treballà plenament pel desenvolupament professional de la Geografia i la consolidació del Col·legi de Geògrafs

El proper dia 19 de maig (dijous) se celebrarà l’acte de lliurament de la segona edició del Premi Jordi Amorós per a treballs de fi de grau en Geografia. L’acte tindrà lloc a l’Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (C/ de Montalegre, 6, de Barcelona), a les 18:30 hores.

A la primera edició, la guanyadora del premi va ser Ona Alay, de la Universitat de Girona, pel treball "Anàlisi territorial per a la dinamització social i econòmica a través de la recuperació de finques en desús a l’Alta Garrotxa”, tutoritzat per la Dra. Isabel Salamaña. Així mateix, el treball "La ciutat intermèdia en el seu context territorial. Aproximació teòrica i anàlisi funcional a partir del cas de Valls.", de Xavier Delclòs i tutoritzat pel Dr. Aarón Gutiérrez, de la Universitat Rovira i Virgili, va ser reconegut pel jurat amb un accèssit.

En aquesta segona edició, s'han presentat un total de vuit treballs, corresponents a estudiants de la Universitat de Barcelona (4), de la Universitat Autònoma de Barcelona (2), de la Universitat de Girona (1) i de la Universitat Rovira i Virgili (1), tots ells de gran qualitat.

La lectura del veredicte del jurat i el lliurament del premi es farà desprès de la conferència: “El futur del turisme a Barcelona i les aportacions des de la Geografia”, que anirà a càrrec d'Albert Arias, geògraf i director del Pla Estratègic de Turisme de Barcelona.

Es prega confirmació d'assistència abans del 18 de maig de 2016 al correu informacio@geografs.org.

Curs Mobilitat i qualitat de l’aire: Conceptes, eines i estratègies

Curs organitzat des pel Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya i el Col·legi de Geògrafs, amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat.

El proper mes de juny tindrà lloc el curs Mobilitat i qualitat de l’aire: Conceptes, eines i estratègies, organitzat conjuntament pel Col·legi d’Ambientòlegs i el Col·legi de Geògrafs, i amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. El curs se centrarà en el camp de la mobilitat i els seus impactes socioambientals i, més concretament, en els seus efectes en la qualitat de l'aire i en la seva relació amb el canvi climàtic.

L'objectiu del curs és que els assistents coneguin amb rigor els impactes socioambientals de la mobilitat i, de forma més particular, aquells què fan referència a la qualitat de l’aire. El curs també servirà per a presentar una sèrie d'eines i estratègies per a l'anàlisi i la presa de decisions en l'àmbit de la gestió de la mobilitat, un camp d’actuació ric i complex, indissolublement lligat a la gestió i planificació urbana i territorial, així com als comportaments personals i les dinàmiques socials.

Els curs constarà d'un total de 12 h., distribuïdes en quatre sessions que tindran lloc els dies 1, 8, 15 i 22 de juny, de 17 h. a 20 h., a l'Aula núm. 1 de la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat (Av. Josep Tarradellas, 2-6, de Barcelona).

El curs va dirigit a tècnics de mobilitat i transport (consultories, enginyeries, administracions, etc.), tècnics dels àmbits de medi ambient, territori i urbanisme, tècnics d’altres àmbits professionals amb interès en la mobilitat i/o la qualitat de l’aire, estudiants de grau o màster, i a totes aquelles altres persones que hi puguin estar interessades.

Per a més informació, clickeu aquí

Les inscripcions, que es poden fer aquí, estaran obertes fins al 20 de maig, o fins a cobrir la totalitat de les places.


Placeholder image
Placeholder image

Patrocinadors:


Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image
Placeholder image

Col.legi de Geògrafs - Associació de Geògrafs Professionals de Catalunya -Carrer Muntaner, 81, 6è 1a-08011 Barcelona-Tel i fax: 93 481 50 73-informacio@geografs.org
NIF de la DCGC V83128066-NIF de l'AGPC G58807249-Copyright © 2016